Menu

Espace St-Denis creating the intimacy of the space

the glossy white epoxy to distinguish the private area of the common space for primary and secondary bedroom

Who does not know about espace St-Denis as the amazing house exposing a large bookshelf and brick walls on show through the glazed facade of the ground-floor apartment of a triplex in Montreal by Anne Sophie Goneau as a Canadian designer. The people should know that the project has been the design of a 1, 280 square feet condo to divide each living area to maximize each room with natural light while maintaining the architectural integrity of the existing location. The people should also know that to communicate the materials, color environment and the relief, the concept was made to highlight the raw materials discovered during the demolition like steel structure, wall hemlock, and brick wall.

then the people will be stunned and amazed with the result and the performance of the house with modern and sophisticated style. The people can see the window allowing natural light in the room while preserving te intimacy of the space with a frosted film, then they also see the dining table becoming the visual continuity of the kitchen island with electrical appliances and glossy black kitchen cabinets blended. To distinguish the private area of the common space, the primary and secondary bedroom are glossy white epoxy as well as the bathroom.

When the people walk to the corridor leading to the bathroom featuring the original hemlock wall, they will see a light-emitting diode that has been installed in the recessed ceiling for a more intimate setting. For the addition, to highlight the existing raw materials as an exhibition showcase, the master bedroom has been bounded by a glass wall preserving the view of the bare brick as an archaeological reminder. The open kitchen is also the focal point of the space unfolding on the living room and dining room where the master bedroom fits.

 

The dining table becomes the visual continuity of the kitchen island

a white epoxy and in the shower a dark grey epoxy were applied supported with glass wall bordering each room

a light emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting

The concept was to highlight the raw materials discovered during the demolition to communicate their material and relief and also colour environment

the amazing bookshelves on the wall decorating the living room

the backsplash lit by a light emitting diode recessed in counter

the dining table becoming the visual continuity of the kitchen island with electrical appliances and glossy black kitchen cabinets blended

a white epoxy and in the shower a dark grey epoxy were applied

The cooktop with integrated sub hood allowing maximum exposure of brick wall

. The window allows natural light in the room while preserving the intimacy of the space

unique concept of the application of different kind of seats completing the living room

the adjacent shower and toilet are contained behind dark tinted glass for privacy

A floor to ceiling glass partition separates the kitchen and dining area from the main bedroom

the bathtub and steel sink are surrounded by white walls

a light gray epoxy and polyurethane matt finish to replicate the natural color of concrete

Related Gallery of Espace St-Denis creating the intimacy of the space

the glossy white epoxy to distinguish the private area of the common space for primary and secondary bedroomThe dining table becomes the visual continuity of the kitchen islanda white epoxy and in the shower a dark grey epoxy were applied supported with glass wall bordering each rooma light emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate settingThe concept was to highlight the raw materials discovered during the demolition to communicate their material and relief and also colour environmentthe amazing bookshelves on the wall decorating the living roomthe backsplash lit by a light emitting diode recessed in counterthe dining table becoming the visual continuity of the kitchen island with electrical appliances and glossy black kitchen cabinets blendeda white epoxy and in the shower a dark grey epoxy were appliedThe cooktop with integrated sub hood allowing maximum exposure of brick wall. The window allows natural light in the room while preserving the intimacy of the spaceunique concept of the application of different kind of seats completing the living roomthe adjacent shower and toilet are contained behind dark tinted glass for privacyA floor to ceiling glass partition separates the kitchen and dining area from the main bedroomthe bathtub and steel sink are surrounded by white wallsa light gray epoxy and polyurethane matt finish to replicate the natural color of concrete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *